top of page

29.05.2019 Gündemi


1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul'un Fethinin 566. Yılı Kutlamaları ve İftar Programı'na katılacak.

(İstanbul/20.34)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ile görüşecek, Yenimahalle Belediyesinin iftar programına iştirak edecek, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Uğur Dündar belgeselini izleyecek.

(Ankara/14.00/20.15/21.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Erkek Lisesi öğrencileriyle söyleşiye ve lisenin spor şölenine katılacak, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İHL'yi ziyaret edecek.

(İstanbul/09.30/11.30)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şişli'de muhtarlarla bir araya gelecek, Perpa Ticaret Merkezi yönetimini ve esnafını ziyaret edecek, esnaf ziyareti gerçekleştirecek, iftar programlarına katılacak, Başakşehir'de vatandaşlarla çay sohbeti yapacak.

(İstanbul/10.00-23.00)

3- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Esenler Yeryüzü İftarı Sofrası programına katılacak.

(İstanbul/20.00)

4- TBMM Genel Kurulunda, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçiş yapanlara kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilmesini, hurda araçlarda uygulanan ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılmasını da öngören kanun teklifi görüşülecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, esnafı ziyaret edecek, çiftçilerle buluşacak, Çekmece Et Fabrikası çalışanlarıyla bir araya gelecek.

(İstanbul/13.00-16.45)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Kazakistan’da Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Belarus ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarının katılacağı Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi Toplantısı yapılacak.

2- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesine yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

1- Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş ve beraberindeki heyet, Sayıştayın 157. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/10.00)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 kişinin yargılandığı davaya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- 15 Temmuz darbe teşebbüsünde, Atatürk Havalimanını işgal girişimi ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 159 sanığın yargılanmasına İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- İzmir'de "askeri casusluk" soruşturmasında FETÖ üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurduğu iddiasıyla İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden 90 sanıklı davanın yarınki duruşmasında karar bekleniyor.

(İzmir/11.00)

- FETÖ/PDY'nin Gerede esnaf yapılanması kapsamında haklarında dava açılan 20 kişinin yargılanmasına Bolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek. Duruşmada karar çıkması bekleniyor.

(Bolu/10.00)


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page